Placeholder

Ugnsfalu med krämig broccoli- och tomatröra

Ingredienser

600 - 800 g falukorv
600 g fryst, tinad broccoli
2 tomater
2 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
1,5 tsk dijonsenap
0,5 tsk sambal oelek
1 msk torkad basilika
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär snitt i korven men inte helt igenom. Lägg den i en ugnsform. Tina broccolin och skär i mindre bitar. Om du använder färsk broccoli, koka den någon minut och låt rinna av.

3. Tärna tomaterna, lägg dem i en sil och låt vätskan rinna av.

4. Blanda crème fraîche, tomatpuré, senap, sambal och torkad basilika, smaka av med salt och peppar och rör ned broccoli och tomater. Lägg röran i formen och tillaga 20 - 25 minuter.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.