Lax
1 st Sötpotatis
0.5 st Purjolök
600 g Laxfilé
2 st klyftor Vitlök Vanlig
2 msk Färsk ingefära
0.5 tsk Chiliflakes
1 msk Grönsaksbuljong
0.5 tsk Salt Fint
250 ml Kokosgrädde
0.5 dl Vatten
1 st Lime
1 msk Sesamfrö
0.5 st krukor Koriander - färsk
Tillbehör
400 g Basmatiris
150 g Haricot Verts Färsk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och tina laxen om den är fryst.
2. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
3. Lax: Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tunna skivor.
Skölj och strimla purjolöken. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över.
4. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda vitlök, ingefära, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, kokosgrädde och vatten i en kastrull. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Strö över en nypa extra salt på fisken och sätt in i ugnen ca 25 min.
5. Tillbehör: Förväll haricots vertsen i en kastrull med saltat vatten ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål.
Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng