Ugnsbakad kycklinglårfilé

Ingredienser

1 kg kycklinglårfilé
2 dl crème fraiche
1-2 msk kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
2 st färska rosmarinkvistar
balsamicocreme
riven parmesan
salt och peppar
vegetabilisk olja
smör

Gör så här

Bryn kycklingen i lite olja i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.

Lägg i rosmarinkvistar och en klick smör när kycklingen fått färg runt om. Ös kycklingen med smöret.

Lägg över brynt kyckling i en ugnsfast form.

Lägg i crème fraiche och matlagningsgrädde i stekgrytan. Tillsätt balsamicocreme och kycklingfond. Krydda med salt och peppar enligt behov. Låt såsen koka upp och tjockna lite.

Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar.

Gratinera ca 20 minuter i ugn på 225 grader.

Servera med kokt ris och lättare sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.