1 kg kycklinglårfilé
2 dl crème fraiche
1-2 msk kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
2 st färska rosmarinkvistar
balsamicocreme
riven parmesan
salt och peppar
vegetabilisk olja
smör
Bryn kycklingen i lite olja i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
Lägg i rosmarinkvistar och en klick smör när kycklingen fått färg runt om. Ös kycklingen med smöret.
Lägg över brynt kyckling i en ugnsfast form.
Lägg i crème fraiche och matlagningsgrädde i stekgrytan. Tillsätt balsamicocreme och kycklingfond. Krydda med salt och peppar enligt behov. Låt såsen koka upp och tjockna lite.
Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar.
Gratinera ca 20 minuter i ugn på 225 grader.
Servera med kokt ris och lättare sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st