Placeholder

Tuppkaka med jordgubbsgrädde

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
75 g smält smör
2,5 dl vetemjöl

Jordgubbsgrädde:
3 dl vispgrädde
150 - 200 g mosade jordgubbar,
färska eller frysta

Garnering:
skållad sötmandel
eller mandelflarn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm.

2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned smör och vetemjöl och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över önskad mängd mandel.

3. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 22 minuter.

4. Vispa grädden fluffig, mosa jordgubbarna och blanda dem med grädden.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.