3 ägg
3 dl socker
75 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
Jordgubbsgrädde:
3 dl vispgrädde
150 - 200 g mosade jordgubbar,
färska eller frysta
Garnering:
skållad sötmandel
eller mandelflarn
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm.
2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ned smör och vetemjöl och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över önskad mängd mandel.
3. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 22 minuter.
4. Vispa grädden fluffig, mosa jordgubbarna och blanda dem med grädden.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk