Placeholder

Trippelcitronkaka

Ingredienser

3 ägg
1 dl smält smör
2,5 dl vaniljyoghurt
220 g socker
finrivet skal av 2 citroner
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
80 g socker
1 dl pressad citron
2,5 dl florsocker
2 - 3 msk citronsaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop äggen med smält, avsvalnat smör, yoghurt, socker och citronskal. Rör ned smör, bakpulver och salt. Häll i en smord och mjölad form och grädda ca 50 minuter.

3. Koka ihop socker och citron till citronsockerlagen.

4. När kakan är färdiggräddad, ta ut den och låt svalna litet innan du försöker stjälpa upp den. Stick massor av hål i kakan och häll över den varma citronlagen.

5. När kakan svalnat helt rör du ihop citronglasyren, häller den över kakan och låter den stelna innan du serverar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.