3 ägg
1 dl smält smör
2,5 dl vaniljyoghurt
220 g socker
finrivet skal av 2 citroner
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
80 g socker
1 dl pressad citron
2,5 dl florsocker
2 - 3 msk citronsaft
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop äggen med smält, avsvalnat smör, yoghurt, socker och citronskal. Rör ned smör, bakpulver och salt. Häll i en smord och mjölad form och grädda ca 50 minuter.
3. Koka ihop socker och citron till citronsockerlagen.
4. När kakan är färdiggräddad, ta ut den och låt svalna litet innan du försöker stjälpa upp den. Stick massor av hål i kakan och häll över den varma citronlagen.
5. När kakan svalnat helt rör du ihop citronglasyren, häller den över kakan och låter den stelna innan du serverar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…