Torskrygg med sandefjordsmör

Ingredienser

2pers: 350-400 gram torskrygg, smör,1 liten morot, 1/4 purjolök 1dl grädde, 1dl creme Fraiche, 100g smör 1/2 citron, 1tsk- 1msk söt senap, rejält med hackad gräslök,salt och peppar

Gör så här

Skär fisken i portionsbitar, lägg i saltat vatten I en halvtimme, ska vara salt som havssalt ungefär. Torka av fisken och lägg den i ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå, 175gr tills innertemperatur i 47gr
Strimla morot och purjolök fint, ge det ett snabbt uppkok i lite lättsaltat vatten, häll av vattnet. Koka upp grädde och creme fraiche och låt det puttra lite,sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält, pressa i saften av en halv citron,värm försiktigt igen,smaka av med senap salt och peppar, blanda sist i gräslöken, red ned lite vit såsredning om det behövs,servera med kokt potatis, toppa fisken med grönsakerna

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.