2pers: 350-400 gram torskrygg, smör,1 liten morot, 1/4 purjolök 1dl grädde, 1dl creme Fraiche, 100g smör 1/2 citron, 1tsk- 1msk söt senap, rejält med hackad gräslök,salt och peppar
Skär fisken i portionsbitar, lägg i saltat vatten I en halvtimme, ska vara salt som havssalt ungefär. Torka av fisken och lägg den i ugnsform med lite hyvlat smör ovanpå, 175gr tills innertemperatur i 47gr
Strimla morot och purjolök fint, ge det ett snabbt uppkok i lite lättsaltat vatten, häll av vattnet. Koka upp grädde och creme fraiche och låt det puttra lite,sänk värmen och blanda i smöret klickvis tills det har smält, pressa i saften av en halv citron,värm försiktigt igen,smaka av med senap salt och peppar, blanda sist i gräslöken, red ned lite vit såsredning om det behövs,servera med kokt potatis, toppa fisken med grönsakerna
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng