Till mager fisk passar det extra bra att ha nötter och frön som topping för att balansera upp med fett, tillföra mer näring och få mer mättnad.
4p
400 g färsk brysselkål
600 g rödbetor (eller andra rotfrukter)
Ca 4 msk olivolja
Salt och peppar
500-600 g torskrygg
Ev smör
100 g grönkål
1 msk citronsaft
80 g hasselnötter
200 g rödkål
1 granatäpple
Flingsalt
1. Ansa brysselkålen och dela huvudena på mitten om de är stora. Spara några till salladen. Skär rödbetorna i bitar.
2. Lägg rödbetor och brysselkål i en ugnsform och ringla över lite av oljan. Ugnsrosta i 175-200 ° i cirka 30 minuter (tills de blir mjuka).
3. Salta och peppra torsken och låt den gå med i ugnen de sista 5-10 minuterna. Bryn eventuellt fisken i lite smör innan du sätter in den i ugnen.
4. Riv grönkålen i mindre bitar, ringla över olja och citronsaft och massera in i grönkålen
5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna i någon minut.
6. Strimla rödkålen och resten av den råa brysselkålen. Varva grönkål, rödkål, brysselkål och rödbetor i en skål. Toppa med hasselnötter, granatäppelkärnor och flingsalt. Ringla eventuellt över lite mer olja. Servera med torskryggen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng