Placeholder

Torskgryta

Ingredienser

1 kg torsk i skivor
några hela vitpepparkorn
4 hela nejlikor
1 lagerblad
1 liten kvist timjan
0,5 msk salt
0,5 dl vitt vin
1 burk tomater
0,5 citron i skivor

Gör så här

1. Skölj fiskskivorna väl, putsa dem och lägg dem i en låg, vid kastrull. Krossa vitpepparkornen och nejlikorna och smula sönder lagerbladet och timjankvisten. Strö kryddorna och saltet över fisken och häll på vinet.

2. Låt tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Tillsätt dem samt ca 1 dl av tomatspadet.

3. Lägg lock på kastrullen och sätt den över värmen. Låt fisken sjuda upp och sedan långsamt sjuda på svag värme 6 - 8 minuter eller tills fisken är vit, fast och genomkokt.

4. Smaksätt ev med mer kryddor och garnera med citronskivorna. Servera direkt ur grytan med kokt potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.