1 kg torsk i skivor
några hela vitpepparkorn
4 hela nejlikor
1 lagerblad
1 liten kvist timjan
0,5 msk salt
0,5 dl vitt vin
1 burk tomater
0,5 citron i skivor
1. Skölj fiskskivorna väl, putsa dem och lägg dem i en låg, vid kastrull. Krossa vitpepparkornen och nejlikorna och smula sönder lagerbladet och timjankvisten. Strö kryddorna och saltet över fisken och häll på vinet.
2. Låt tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Tillsätt dem samt ca 1 dl av tomatspadet.
3. Lägg lock på kastrullen och sätt den över värmen. Låt fisken sjuda upp och sedan långsamt sjuda på svag värme 6 - 8 minuter eller tills fisken är vit, fast och genomkokt.
4. Smaksätt ev med mer kryddor och garnera med citronskivorna. Servera direkt ur grytan med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng