1 kg torsk i skivor
några hela vitpepparkorn
4 hela nejlikor
1 lagerblad
1 liten kvist timjan
0,5 msk salt
0,5 dl vitt vin
1 burk tomater
0,5 citron i skivor
1. Skölj fiskskivorna väl, putsa dem och lägg dem i en låg, vid kastrull. Krossa vitpepparkornen och nejlikorna och smula sönder lagerbladet och timjankvisten. Strö kryddorna och saltet över fisken och häll på vinet.
2. Låt tomaterna rinna av och dela dem i mindre bitar. Tillsätt dem samt ca 1 dl av tomatspadet.
3. Lägg lock på kastrullen och sätt den över värmen. Låt fisken sjuda upp och sedan långsamt sjuda på svag värme 6 - 8 minuter eller tills fisken är vit, fast och genomkokt.
4. Smaksätt ev med mer kryddor och garnera med citronskivorna. Servera direkt ur grytan med kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…