Torskgratäng med dill!

Ingredienser

Potatismos-
13 Potatisar
1 dl Mjölk
25 g Smör

1 Torsk block

Sås-
3 msk Dill
2 msk Mjöl
2 dl Mjölk
Salt Och Peppar
1/2 Fiskbuljong

Gör så här

Koka potatisen. Pressa den sedan med smöret och häll i mjölken. Salta och peppra. Mosa potatisen efter egen önskad konsistens på moset.

Sås-
Blanda mjölken, mjölet, fiksbuljongen, dill, salt och peppar. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 10 minuter.

Lägg det tinade torskblocket i en ugnssäker plåt och ha i ugnen ca 10 minuter på 225°.
Ta ut fisken i ugnen och lägg potatismoset runt fisken.
Häll såsen över torsken och ställ in gratängen i ugnen ca 20 minuter i 125°.

Servera gärna med kokta ärtor och grönsaksstavar!!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.