Placeholder

Torsk med soltorkade tomater och parmesan

Ingredienser

4 torskfiléer eller annan vitfisk
100 g färskost
1 dl lätt crème fraîche
3 soltorkade tomater
1 dl finriven parmesan
1 vitlöksklyfta
saft av 0,5 lime
1 näve basilika och persilja
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg torsken i en lätt smord, ugnsfast form. Finhacka de soltorkade tomaterna och örterna. Blanda dem med färskost, crème fraîche, parmesan, finriven eller pressad vitlök och limesaft.

3. Tillsätt en liten nypa salt och några varv på pepparkvarnen. Strö även litet salt över fiskfiléerna.

4. Bred ostblandningen över fisken, sätt in i ugnen och gratinera tills såsen börjar puttra och fisken är klar, ca 25 minuter.

5. Servera med kokt potatis eller potatismos och sallad eller kokt broccoli.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.