Placeholder

Torsk i ugn

Ingredienser

400 g torsk eller annan vitfisk
(fryst funkar bra)
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk ströbröd
50 g smör
1 dl grädde
2 msk finhackad gräslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.

2. Lägg fryst eller tinad fisk i en ugnssäker form. Strö salt, vitpeppar och ströbröd över fisken. Klicka smör runtom, som du öser fisken med några gånger under tillagningen.

3. Ställ formen i ugnen och grädda mellan 20 och 45 minuter beroende på hur pass tinad fisken är. I slutet av tillagningen häller du på grädde och gräslök.

3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.