400 g torsk eller annan vitfisk
(fryst funkar bra)
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk ströbröd
50 g smör
1 dl grädde
2 msk finhackad gräslök
1. Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
2. Lägg fryst eller tinad fisk i en ugnssäker form. Strö salt, vitpeppar och ströbröd över fisken. Klicka smör runtom, som du öser fisken med några gånger under tillagningen.
3. Ställ formen i ugnen och grädda mellan 20 och 45 minuter beroende på hur pass tinad fisken är. I slutet av tillagningen häller du på grädde och gräslök.
3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…