Torsk i ugn med tomat och purjolök

Ingredienser

400 g torsk (ett paket)
salt
citronpeppar
1/2 purjolök
2 tomater
1 liten knippa dill (eller fryst)
smör
2,5 dl matlagningsgrädde

För laktosfritt - Använd laktosfritt smör och laktosfri grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.

Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar.

Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Hacka dillen.

Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör.

Ställ in i ugnen tills smöret har smält, ta sedan ut formen och häll över grädden innan du ställer in den igen.

Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min tills fisken är färdig.

Servera med till exempel kokt potatis eller ris.

Betyg (8 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.