400 g torsk (ett paket)
salt
citronpeppar
1/2 purjolök
2 tomater
1 liten knippa dill (eller fryst)
smör
2,5 dl matlagningsgrädde
För laktosfritt - Använd laktosfritt smör och laktosfri grädde
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar.
Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i skivor. Hacka dillen.
Fördela purjo, tomater och dill på och runt fisken och hyvla över lite smör.
Ställ in i ugnen tills smöret har smält, ta sedan ut formen och häll över grädden innan du ställer in den igen.
Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min tills fisken är färdig.
Servera med till exempel kokt potatis eller ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…