400 g djupfryst vit fiskfilé
litet smör till formen
litet pressad citron
salt
vitpeppar
3 - 4 tomater, beroende
på storlek
1 stor purjolök
ca 5 dl lätt crème fraîche
ev litet fransk senap
1,5 - 2 dl riven smakrik ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en ugnssäker form, lägg i fisken (som inte behöver tinas innan) och salta och peppra på den. Pressa över litet citronsaft eller häll saften över smöret i formen innan fisken läggs i.
3. Skiva tomaterna tunt och täck fisken med dem. Finstrimla purjon och strö den över - det ska vara drivor av purjo, så ta mer än angiven mängd om det behövs.
4. Blanda crème fraîche med riven ost och ev litet senap och häll det över fisk och grönsaker.
5. Tillaga i ugnen ca 40 minuter tills fisken är mjuk och täcket blivit guldbrunt. Servera med kokt potatis och någon god kokt grönsak till, t ex broccoli.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…