Placeholder

Torsk crème fraîche

Ingredienser

400 g djupfryst vit fiskfilé
litet smör till formen
litet pressad citron
salt
vitpeppar
3 - 4 tomater, beroende
på storlek
1 stor purjolök
ca 5 dl lätt crème fraîche
ev litet fransk senap
1,5 - 2 dl riven smakrik ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smörj en ugnssäker form, lägg i fisken (som inte behöver tinas innan) och salta och peppra på den. Pressa över litet citronsaft eller häll saften över smöret i formen innan fisken läggs i.

3. Skiva tomaterna tunt och täck fisken med dem. Finstrimla purjon och strö den över - det ska vara drivor av purjo, så ta mer än angiven mängd om det behövs.

4. Blanda crème fraîche med riven ost och ev litet senap och häll det över fisk och grönsaker.

5. Tillaga i ugnen ca 40 minuter tills fisken är mjuk och täcket blivit guldbrunt. Servera med kokt potatis och någon god kokt grönsak till, t ex broccoli.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.