Torbjörns lammsmäcka

Ingredienser

1 kg lammfärs
1,5 medelstor gula lökar
2 msk grovkrossade senapsfrön
2 msk fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
2 msk färsk hackad timjan
2 tsk salt
Svartpeppar

Smör till stekning

Gör så här

1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter. Späd med vatten om det behövs.
2. Tillsätt resten av ingredienserna utom grädden och blanda till en smet.
3. Späd stegvis smeten med resten av grädden tills den har lagom konsistens. Det är lätt hänt att den blir för lös och svår att hantera i stekpannan. Du behöver i så fall inte använda all grädde.
4. Forma till biffar i önskad storlek
5. Stek dem i smör på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida. Till minst 60 graders innertemperatur.
6. Lägg biffarna på ett fat med folie över under tiden du gör såsen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Pastawok med Lamm

(Pre 1. Tillaga lammytterfilén hel innan till medium-rare) 1. Koka pastan 2. Stek champinjonerna (skurna…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.