1 kg lammfärs
1,5 medelstor gula lökar
2 msk grovkrossade senapsfrön
2 msk fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
3 ägg
2 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
2 msk färsk hackad timjan
2 tsk salt
Svartpeppar
Smör till stekning
1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter. Späd med vatten om det behövs.
2. Tillsätt resten av ingredienserna utom grädden och blanda till en smet.
3. Späd stegvis smeten med resten av grädden tills den har lagom konsistens. Det är lätt hänt att den blir för lös och svår att hantera i stekpannan. Du behöver i så fall inte använda all grädde.
4. Forma till biffar i önskad storlek
5. Stek dem i smör på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida. Till minst 60 graders innertemperatur.
6. Lägg biffarna på ett fat med folie över under tiden du gör såsen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Örtfylld lammstek med broccolipuré
Ta fram steken i god tid så hinner den bli rumstempererad. Sätt ugnen på 160…
Pastawok med Lamm
(Pre 1. Tillaga lammytterfilén hel innan till medium-rare) 1. Koka pastan 2. Stek champinjonerna (skurna…
Lammstek med örter och vitlök -Alltid ett säkert kort
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Hacka färska kryddor om du använder det. 3.…
Torbjörns lammrostbiff med gorgonzolasås -Goda smaker i höstrusket
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl…
Torbjörns lammsmäcka med timjangräddsås och Lenas kungliga potatismos
Torbjörns lammsmäcka (6-8 pers) 1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat…
Torbjörns grillade lammracks med fransk potatissallad
Lammracks 3-4 enkelkotletter (ben) per person (ca 1 rack/2pers) Färsk hackad rosmarin Färsk hackad timjan…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!