1 kg Urbenad lammstek
4 vitlökklyftor
Rosmarin (färsk eller torkad)
Timjan (färsk eller torkad)
Svartpeppar
Salt
Smör till att bryna steken i
Bindgarn.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka färska kryddor om du använder det.
3. Ta bort eventuellt nät från steken.
4. Gnid köttet med en delad vitlökslyfta.
5. Krydda både invändigt och utvändigt med rosmarin, timjan, svartpeppar och salt.
6. Bind upp steken.
7. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl klick smör, skala och krossa tre vitlöksklyftor och låt dem gå med smöret.
8. Bryn lammsteken på alla sidor.
9. Lägg steken i en smord ugnsfast form och ställ in i ugnen.
10. (Pensla steken 2-3 gånger med marinad/glaze under tiden i ugnen. -Inte helt nödvändigt, men gott)
11. Låt steken gå till ca 54 graders innertemperatur.
12. Ta ut steken och låt den vila 10-15 minuter under folie.
Skär upp lammsteken och servera den tillsammans med en krämig potatisgratäng och nykokta haricots verts.
Marinad/Glaze (blanda alla ingredienserna)
1 dl Olivolja
2 msk Balsamvinäger
1 msk Kinesisk soya
1 msk Kalvfond
2 Finhackade vitlöksklyftor
Hackad Rosmarin och timjan
2 msk FlytandeHonung
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng