1 kg Urbenad lammstek
4 vitlökklyftor
Rosmarin (färsk eller torkad)
Timjan (färsk eller torkad)
Svartpeppar
Salt
Smör till att bryna steken i
Bindgarn.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka färska kryddor om du använder det.
3. Ta bort eventuellt nät från steken.
4. Gnid köttet med en delad vitlökslyfta.
5. Krydda både invändigt och utvändigt med rosmarin, timjan, svartpeppar och salt.
6. Bind upp steken.
7. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl klick smör, skala och krossa tre vitlöksklyftor och låt dem gå med smöret.
8. Bryn lammsteken på alla sidor.
9. Lägg steken i en smord ugnsfast form och ställ in i ugnen.
10. (Pensla steken 2-3 gånger med marinad/glaze under tiden i ugnen. -Inte helt nödvändigt, men gott)
11. Låt steken gå till ca 54 graders innertemperatur.
12. Ta ut steken och låt den vila 10-15 minuter under folie.
Skär upp lammsteken och servera den tillsammans med en krämig potatisgratäng och nykokta haricots verts.
Marinad/Glaze (blanda alla ingredienserna)
1 dl Olivolja
2 msk Balsamvinäger
1 msk Kinesisk soya
1 msk Kalvfond
2 Finhackade vitlöksklyftor
Hackad Rosmarin och timjan
2 msk FlytandeHonung
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng