Torbjörns grekiska lammfärsbiffar

Ingredienser

Lammfärsbiffar

400g lammfärs
100g fetaost
1 dl hackade svarta oliver.
Salt och svartpeppar

”Torbjörniki”

Grekisk yoghurt
Zucchini -skalas och finstrimlas
Vitlök -pressas
Salt och svartpeppar

Gör så här

1. Blanda lammfärs, fintärnad fetaost och hackade svarta oliver i en skål.
2. Forma dem till lagom stora biffar. Tryck till dem så att de håller ihop.
3. Krydda dem med salt och svartpeppar på grillen/i stekpannan.
4. Grilla eller stek dem tills de har fått en fin yta. Låt de inte gå för länge så att de blir torra.
5. Lägg upp dem på ett fat och låt dem vila en liten stund under folie.

Servera dem gärna med Tzatziki eller min ”torbjörniki” och tex pommes samt en grekisk sallad.

”Torbjörniki” är min egen variant av tzatziki. Det är helt enkelt grekisk yoghurt, finskuren zucchini och pressade vitlöksklyftor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.