Torbjörns franska potatissallad med senapsvinägrett

Ingredienser

Fransk potatissallad (6-8 port)

800g små fasta potatisar
1 medelstor rödlök
100g färska sockerärtor
150g körsbärstomater
3 msk kapris
1 påse (175g) blandad småbladig sallad

Senapsvinägrett

1,5 dl Olivolja
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Vatten
3 msk Fransk senap
3 msk Skånsk senap
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
Salt

Gör så här

Fransk potatissallad (6-8 port)

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (färskpotatis behöver inte skalas).
2. Låt potatisen svalna.
3. Dela potatisen i lagom bitar.
4. Skala och skär löken i tunna klyftor och dela dem.
5. Skär sockerärtorna diagonalt i tunna stavar.
6. Dela körsbärstomaterna.
7. Blanda alltihop i en stor skål och tillsätt kapris och sallad.
8. Häll över vinägretten och blanda.
9. Häll vid servering över hela härligheten i en snygg serveringsskål.

Senapsvinägrett

1. Blanda vätskorna och senapen i en bunke.
2. Lägg i en krossad vitlöksklyfta.
3. Smaka av med svartpeppar och salt.
4. Låt dra med vitlöken en halvtimma.
5. Ta bort vitlöken.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.