Placeholder

Tomatrisotto med rökt fläsk

Ingredienser

2 dl risottoris
150 g rökt sidfläsk
eller bacon
2 msk finhackad schalottenlök
eller gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
6 - 7 dl grönsaks- eller
hönsbuljong
2 msk pressad citron
10 små körsbärstomater
hackad basilika, timjan
eller persilja
litet smör
nymalen svartpeppar
olja

Gör så här

1. Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm. Hacka lök och vitlök fint och fräs det i oljan i en kastrull, tillsätt riset och rör om några minuter på svag värme utan att det tar färg.

2. Låt tomatpurén hänga med på slutet. Häll i vinet och låt det koka upp, späd sedan litet i taget med den varma buljongen och rör ofta.

3. Stek fläsket i småbitar eller strimlor. Dela tomaterna på mitten och rör ned dem när risotton är klar, de ska bara bli varma.

4. Smaka av med basilika, ost, en klick smör, svartpeppar och mer citron om du vill ha. Späd med mer buljong eller vatten. Risotton ska vara litet lös och lätt rinnig när den är klar.

5. Servera direkt på varma tallrikar och toppa med fläsk, riven ost och gärna en sallad.

2 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.