2 dl risottoris
150 g rökt sidfläsk
eller bacon
2 msk finhackad schalottenlök
eller gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
6 - 7 dl grönsaks- eller
hönsbuljong
2 msk pressad citron
10 små körsbärstomater
hackad basilika, timjan
eller persilja
litet smör
nymalen svartpeppar
olja
1. Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm. Hacka lök och vitlök fint och fräs det i oljan i en kastrull, tillsätt riset och rör om några minuter på svag värme utan att det tar färg.
2. Låt tomatpurén hänga med på slutet. Häll i vinet och låt det koka upp, späd sedan litet i taget med den varma buljongen och rör ofta.
3. Stek fläsket i småbitar eller strimlor. Dela tomaterna på mitten och rör ned dem när risotton är klar, de ska bara bli varma.
4. Smaka av med basilika, ost, en klick smör, svartpeppar och mer citron om du vill ha. Späd med mer buljong eller vatten. Risotton ska vara litet lös och lätt rinnig när den är klar.
5. Servera direkt på varma tallrikar och toppa med fläsk, riven ost och gärna en sallad.
2 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk