Tomatbaguetter

Ingredienser

10 bröd

50 g jäst
7 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk salt
3 dl krossade tomater
50 g tomatpuré
1 dl olivolja
1,5 kg vetemjöl special

Till pensling
1 dl olivolja
1 dl krossade tomater
2 tsk flingsalt

Gör så här

Smula ner jästen i en degblandare.
Värm vattnet fingervarmt, 37°, lös upp jästen.
Tillsätt socker, salt, krossade tomater, tomatpuré och olivolja.
Avsluta med vete­mjölet, lite i taget, och kör degen i blandaren minst 5 minuter.
Den ska vara smidig och släppa från kanten på bunken.
Jäs cirka 40 minuter under bakduk.
Kavla ut degen i en stor jämntjock fyrkant.
Dela degen i 8–10 långa remsor och tvinna dem.
Jäs cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 200°.

Blanda olivolja och krossade tomater och pensla bröden med blandningen.
Strö över flingsalt.
Grädda bröden mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.