500 g strimlad kycklingfil'e
200g fryst hackad spenat
ca 150 g frysta grönsaker
3 dl matlagningsgrädde
ca 1/2 dl mjölk
kycklingkrydda
vitpeppar och svartpeppar
salt och örtsalt
dragon
timjan
ca en halv grönsaksbuljong
maizena redning
serverad med ris eller pasta
1. strimla kycklingen och stek tillsammans med dom tinade grönsakerna. krydda med alla kryddor förutom buljongen.
2 när kycklingen är genomstekt, häll då i den frysta hackade spenaten.
3. när spenaten är klar, häll i matgrädden och mjölken. koka upp och blanda sedan i buljongen eftet smak.
4. red med maizena till önskad tjocklek.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna