150 g smör
2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller grädde
Fyllning:
100 g hasselnötter
1,5 dl brun farin
2 msk vetemjöl
1,5 tsk kanel
2 msk bryggt starkt kaffe
2 msk smält smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform som rymmer 1,5 liter.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och sedan mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken eller grädden.
3. Finhacka nötterna och blanda med farin, mjöl, kanel, kaffe och smält smör. Klicka ut hälften av kaksmeten i formen. Strö över hälften av fyllningen, så resten av kaksmeten och sist fyllningen.
4. Dra försiktigt med en gaffel genom lagren så att kakan blir marmorerad. Grädda 50 - 60 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk