100 gram smör
5 dl havremjölk
1 pkt torrjäst
2 msk sirap
1 tsk salt
10- 12 dl vetemjöl special
Ca 15 tekakor.
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
2. Blanda torrjäst med hälften av mjölet och salt i en bunke / bakmaskin och häll därefter i den fingervarma degvätskan och sirap där i. Häll i resten mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
3. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
4. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. 5. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
6. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng