Tekakor

Ingredienser

100 gram smör
5 dl havremjölk
1 pkt torrjäst
2 msk sirap
1 tsk salt
10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här

Ca 15 tekakor.

1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
2. Blanda torrjäst med hälften av mjölet och salt i en bunke / bakmaskin och häll därefter i den fingervarma degvätskan och sirap där i. Häll i resten mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
3. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
4. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. 5. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
6. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.