Tapas – ugnsbakade potatisklyftor

Ingredienser

1 kg potatis
olja
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt på ugnen på 225 grader.

2. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem i en långpanna, slå över olja och vänd runt. Salta och ugnsbaka i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg. Vänd runt några gånger under gräddningstiden, så att de inte bränner fast.

Tillbehör: Serveras med zucchinirullar med halloumi, chili-aioli och smördegspiroger med spenat och fetaost.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr