Placeholder

Tant Annas apelsinkaka

Ingredienser

3 ägg
200 g smör
200 g socker
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
saft av 0,5 apelsin

Garnering:
1 dl florsocker
färskpressad apelsin
syltat, hackat apelsinskal
rivet skal av apelsin och lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform.

2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör väl emellan. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ned detta med apelsinskal och -saft. Häll smeten i formen.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

4. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Garnera med glasyr, apelsinhack och rivet fruktskal.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr