Tacokycklingfärs med broccolimos och stekta champinjoner

Ingredienser

800 g kycklingfärs
1 påse taco- eller fajitakryddor (utan tillsatser)
fisksås (eller salt)
Kokosolja att steka i
1 kg fryst broccoli
4 vitlöksklyftor
1-2 msk sambal olek
salt
400 g färska champinjoner
4 finhackade vitlöksklyftor
salt
(1 msk pressad citron)
salladsblad

Gör så här

Koka den frysta broccolin mjuk med 4 vitlöksklyftor. Häll av allt vatten. Stavmixa och smaksätt med sambal olek och salt. Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem i torr panna. Ofta vätskar de av sig rejält. Tillsätt den finhackade vitlöken mot slutet. Smaksätt med salt och ev pressad citron. Bryn kycklinfärsen i lite kokosolja. Krydda med taco- eller fajitakryddorna samt fisksås eller salt. Lägg salladsblad som båtar, klicka på broccolimost och kycklingfärsen. Toppa med champinjonerna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.