225 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pekan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker samt vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen över vattenbad och hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och vetemjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.
3. Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter.
4. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter/plåt.
5. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.
50 - 60 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…