Placeholder

”Ta en kaka till”

Ingredienser

225 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pekan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker samt vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen över vattenbad och hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och vetemjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.

3. Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter.

4. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter/plåt.

5. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.

50 - 60 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.