Placeholder

Syrlig vinbärskaka

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 dl röda vinbär
0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

3. Tryck ut i en kakform med löstagbar botten. Fyll formen med röda vinbär blandade med socker.

4. Grädda ca 40 minuter. Låt kakan svalna och servera med glass eller vispad grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.