200 g smör
4,5 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma
Fyllning och garnering:
1 ägg
1 dl pärlsocker
fast sylt eller marmelad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienserna till degen. Forma till 4 cm tjocka rullar och slå in dem i bakpapper eller plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme.
3. Ta ut dem, pensla dem med ägg och rulla dem i pärlsocker. Se till att det fastnar ordentligt.
4. Skär rullarna i ca 5 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med sylt eller marmelad. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ca 40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng