200 g smör
4,5 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma
Fyllning och garnering:
1 ägg
1 dl pärlsocker
fast sylt eller marmelad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienserna till degen. Forma till 4 cm tjocka rullar och slå in dem i bakpapper eller plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme.
3. Ta ut dem, pensla dem med ägg och rulla dem i pärlsocker. Se till att det fastnar ordentligt.
4. Skär rullarna i ca 5 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med sylt eller marmelad. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ca 40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar