Placeholder

Syltkakor med kardemumma

Ingredienser

200 g smör
4,5 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma

Fyllning och garnering:
1 ägg
1 dl pärlsocker
fast sylt eller marmelad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda alla ingredienserna till degen. Forma till 4 cm tjocka rullar och slå in dem i bakpapper eller plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme.

3. Ta ut dem, pensla dem med ägg och rulla dem i pärlsocker. Se till att det fastnar ordentligt.

4. Skär rullarna i ca 5 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med sylt eller marmelad. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Ca 40 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.