200 g mjukt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
5 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
valfri fast sylt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör och socker och rör ned äggulan. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Arbeta ihop till en deg och dela den sedan i 2 delar.
3. Forma varje del till en rulle. Skär varje rulle i lagom stora bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och tryck en fördjupning i varje boll med tummen. Fyll fördjupningarna med sylt.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 8 - 12 minuter beroende på storlek.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng