Placeholder

Syltkakor

Ingredienser

200 g mjukt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
5 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
valfri fast sylt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop smör och socker och rör ned äggulan. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Arbeta ihop till en deg och dela den sedan i 2 delar.

3. Forma varje del till en rulle. Skär varje rulle i lagom stora bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och tryck en fördjupning i varje boll med tummen. Fyll fördjupningarna med sylt.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 8 - 12 minuter beroende på storlek.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.