Svampomelett

Ingredienser

3 ägg
30 g smör till stekning
30 g riven ost
¼ (28 g) gul lök
4 (70 g) champinjoner
salt och peppar

Gör så här

Knäck äggen i en skål och vispa ihop med en gaffel. Tillsätt kryddor.

Hacka eller skiva löken och dela svampen. Bryn i hälften av smöret i en stekpanna. Ta upp och smält resten av smöret och häll ner äggröran.

När omeletten börjar bli fast i konsistensen, men fortfarande är lite ogräddad i mitten, strör du ost, svamp och lök ovanpå.

Använd en stekspade och lätta lite runt kanten på omeletten. När undersidan börjar bli gyllenbrun är det dags att vika omeletten och låta den glida över på en tallrik.

Tips!
Servera omeletten med en krispig sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.