Placeholder

Svampgratinerad kassler

Ingredienser

600 g kassler
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt
peppar
1 dl riven ost
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk färsk timjan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken.

3. Fräs svamp och lök i en kastrull tills vätskan kokat in. Rör ned mjöl och späd med grädde och fond. Koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll stuvningen över kasslern. Strö över ost.

4. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Lägg dem bredvid kasslern och gratinera 20 minuter.

5. Servera med potatis och sockerärter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr