600 g kassler
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt
peppar
1 dl riven ost
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk färsk timjan
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken.
3. Fräs svamp och lök i en kastrull tills vätskan kokat in. Rör ned mjöl och späd med grädde och fond. Koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll stuvningen över kasslern. Strö över ost.
4. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Lägg dem bredvid kasslern och gratinera 20 minuter.
5. Servera med potatis och sockerärter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng