Superenkel sticky thai kyckling med vitlök och ingefära

Ingredienser

Såsen:

1 dl söt thailändsk chilisås
2 msk reducerad sojasås
2 msk risvinäger
1 msk honung
1/2 matsked malet ny ingefära
1 1/2 tsk sriracha
1 tsk citrongräspasta (Gourmet Garden varumärke)
Juice av en 1/2 lime
1 stor vitlöksklyfta, mosad

För kycklingen:

4 st lårkycklingfilé
1 msk kokosnötolja
Salt och peppar
Hackad koriander för garnering
Hackade jordnötter för garnering

Gör så här

Denna sticky thai kyckling är den perfekta maten till middagsbjudningen och klar på endast 30 minuter!

Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglår med ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad!

Receptet kommer från bloggen Running to the kitchen som är skriven av bloggaren Gina som kallar sig själv en riktigt foodie. Hennes stora passion i livet är träning och matlagning och Gina ser helst till att använda ekologiska råvaror i sina rätter. Hälsa är ett ledord som hon vill ska genomsyra hennes matlagning.

Det tackar vi för och vi på mytaste är så glada att Gina vill dela sina recept med oss!

Gör så här:

Sås:

1) Kombinera alla ingredienser för såsen i en liten skål och vispa ihop, lägg åt sidan.

2) Förvärm ugnen till 200 grader.

3) Krydda kyckling med salt och peppar.

4) Placera kycklingen i en ugnssäker stekpanna över medelhög värme.

5) Tillsätt kokosoljan i stekpannan.

6) När oljan är tillräckligt varm placera kycklinglåren skinnet ner i stekpannan och stek tills den är gyllenbrun, ca 3 minuter.

7) Vänd på låren och stek i ytterligare 2 minuter.

8) Häll såsen i stekpannan rör runt kycklingen. Lägg kycklingen med skinnet upp och lägg in pannan ugnen i ca 15 minuter tills skinnet börjar bli krispigt.

9) Ta ut kycklingen och garnera med koriander och jordnötter och servera med kokt ris.

Tillagningstid: ca 30 minuter
Grader: 200 c

Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/sticky-thai-chicken-92103601.html

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.