400 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
1,25 dl malen sötmandel
7 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
8 - 12 droppar bittermandelolja
2 dl florsocker
vatten
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker, smält smöret och mal sötmandeln. Rör ned smör, mjölk och bittermandelolja i äggsockersmeten.
3. Tillsätt sedan mjöl blandat med bakpulver, sötmandel och vaniljsocker.
4. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda 30 minuter. Låt kakan kallna.
5. Rör ihop glasyren och bred den över kakan. Skär upp i 5 x 5 cm rutor.
40 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…