400 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
1,25 dl malen sötmandel
7 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
8 - 12 droppar bittermandelolja
2 dl florsocker
vatten
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker, smält smöret och mal sötmandeln. Rör ned smör, mjölk och bittermandelolja i äggsockersmeten.
3. Tillsätt sedan mjöl blandat med bakpulver, sötmandel och vaniljsocker.
4. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda 30 minuter. Låt kakan kallna.
5. Rör ihop glasyren och bred den över kakan. Skär upp i 5 x 5 cm rutor.
40 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng