Sunshine-burgare med chorizofärs, sötpotatismos & ägg!

Ingredienser

Burgaren:

300 gram chorizokorv
300 gram nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar

Real BBQ-sås:

1 gul lök
3 msk majsolja
3 msk tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1 dl chilisås av ketchuptyp
3 msk vit balsamvinäger
1 dl muscovadosocker
2 msk worcestershiresås
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk chipotle chilipulver eller 1 tsk chipotle chilipaste
2 rutor mörk choklad 70 %

Potatismos:

2 gula lökar
Olja till stekning
1 tsk spiskummin
1/4 tsk malen koriander
700 gram sötpotatis
Majsolja till stekning
2 dl hönsbuljong på tärning

Tillbehör:

4 hamburgerbröd
4 ägg
Tabasco
Lökringar
Koriander
Nachochips

Grillade jalapeños:

3 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
12 jalapeno
Flingsalt

Gör så här

Börja med BBQ-såsen. Finhacka löken och fräs den i oljan utan att den tar färg, ca 3 minuter. Blanda i tomatpurén och fräs ca 1 minut. Blanda i vattnet och sjud ca 1 minut. Blanda i chilisås, vinäger, socker, worcestershiresås, paprikapulver och chipotlechili. Koka upp under omrörning. Lägg i chokladen och låt den smälta i såsen.

Grillad Jalapeno. Blanda olivoljan och vitlök. Låt stå ca 10 min. Pensla pepparfrukterna med oljan och grilla dem ca 3 minuter på varje sida, eller tills de är mjuka. Salta.

Potatismoset. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Blanda i kryddorna och fräs ca 2 minuter. Ta upp löken på en tallrik. Skala och skär potatisen i tärningar. Bryn dem i oljan ca 3 minuter. Häll på buljongen och koka potatisen mjuk under lock tills all vätska kokat in, ca 20 min. Mosa med gaffel. Blanda i löken och håll potatisen varm.

Burgarna. Klipp upp skinnet på korvarna och ta ut korvfärsen. Blanda ihop det med nötfärsen, salt och peppar. Dela blandfärsen till 4 lika delar och forma till biffar. Stek biffarna i oljan 3-4 minuter på varje sida eller tills de är klara. Pensla med BBQ-såsen och låt dem vila i pannan ca 3 minuter.

Dela och rosta eller grilla brödet och stek äggen under tiden.

Servera biffarna mellan bröd tillsammans med sötpotatismos och ägg, några droppar tabasco, lökringar, grillad jalapeno, koriander och nachos.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.