200 g mjölblandning för ljust bröd*
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk brödkryddor
1 tsk hela fänkålsfrön (kan uteslutas)
1 msk agavesirap
230 g filmjölk
* Mjölblandning för ljust bröd
140 g (2 dl) ljust teffmjöl (alt durramjöl)
110 g (2 dl) ljust rismjöl
70 g (1 dl) bovetemjöl
55 g (1 dl) havremjöl (glutenfritt)
120 g (2 dl) majsstärkelse
120 g (2 dl) potatismjöl
Blanda 200 g av mjölblandningen med övriga torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Täck och låt svälla i minst 15 min (viktigt).
Dela degen i 5 delar. Rulla varje del till en boll och platta ut den lite i handen. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje rundel till ca 3 mm tjocklek. Kavla en sista gång med kruskavel.
Värm en torr stekpanna på medelvärme. Grädda varje rundel ca 2 minuter på varje sida och lägg direkt in dem i en bakduk ovanpå ett galler. Låt alla bröd vila i bakduken minst 15 min innan du äter. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…