Stompa/stekpannebröd (glutenfritt)

Ingredienser

200 g mjölblandning för ljust bröd*
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk brödkryddor
1 tsk hela fänkålsfrön (kan uteslutas)

1 msk agavesirap
230 g filmjölk

* Mjölblandning för ljust bröd
140 g (2 dl) ljust teffmjöl (alt durramjöl)
110 g (2 dl) ljust rismjöl
70 g (1 dl) bovetemjöl
55 g (1 dl) havremjöl (glutenfritt)
120 g (2 dl) majsstärkelse
120 g (2 dl) potatismjöl

Gör så här

Blanda 200 g av mjölblandningen med övriga torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Täck och låt svälla i minst 15 min (viktigt).

Dela degen i 5 delar. Rulla varje del till en boll och platta ut den lite i handen. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje rundel till ca 3 mm tjocklek. Kavla en sista gång med kruskavel.

Värm en torr stekpanna på medelvärme. Grädda varje rundel ca 2 minuter på varje sida och lägg direkt in dem i en bakduk ovanpå ett galler. Låt alla bröd vila i bakduken minst 15 min innan du äter. Njut!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.