För 4 portioner
600 g Torskrygg Fryst
1 st Spetskål
1 st krukor Dill - färsk
3 dl Vispgrädde
1 st Citron - Eko
Från ditt skafferi
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar
1 st Gul lök
60 g Mat & Bak Smör
1. Skär fisken i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar på båda sidor.
2. Strimla spetskål och gul lök. Finhacka dillen.
3. Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme så att de mjuknar. Tillsätt grädde och låt det puttra på svag värme så att grädden kokar in i kålen.
4. Hetta upp ca 1 msk smör i en ny stekpanna och stek fisken ca 2-3 min/sida så att fisken får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm.
5. Torka ur pannan och bryn ca 50 g smör.
6. Tillsätt dill och rivet citronskal till spetskålen. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
7. Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Ringla över lite brynt smör. Klart att servera!
https://www.mathem.se/recept/stekt-torsk-med-kramig-spetskal-och-brynt-smor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…