16 strömmingsflundror (klippta)
3 ägg
4 dl mjölk
3,25 msk fransk senap
3,25 msk svensk senap
salt, peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ
Potatismos:
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt, peppar (muskot)
1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
6. Lägg ihop flundrorna med senapen och en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i rejält med smör 2-3 minuter på varje sida.
7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och skysås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…