Placeholder

Stekt strömming med potatismos

Ingredienser

16 strömmingsflundror (klippta)
3 ägg
4 dl mjölk
3,25 msk fransk senap
3,25 msk svensk senap
salt, peppar
1 dl rågmjöl
1 dl veteströ

Potatismos:
800 g mjölig potatis
4 dl mjölk
100 g smör
salt, peppar (muskot)

Gör så här

1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
6. Lägg ihop flundrorna med senapen och en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i rejält med smör 2-3 minuter på varje sida.
7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och skysås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.