Sötsur fläskytterfilé med ris

Ingredienser

Sötsur fläskytterfilé med ris
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
4 portioner ris, gärna jasminris
600 g fläskytterfilé
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färs ingefära
2 röd paprikor
250 g pak choi
2 msk tomatpuré
2 msk brun farinsocker
1 msk japansk soja
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 lime
1/2 dl vatten

Gör så här

Koka riset.
Skär fläskytterfilé i mindre bitar eller strimlor. Skala morot och vitlök. Skär morötterna i mindre bitar och hacka vitlöken. Skär paprika och pak choi i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn fläskytterfilén i omgångar och ställ åt sidan. Fräs morötterna i någon minut och tillsätt sedan vitlök och ingefära och fräs i ca 1 minut. Tillsätt paprika och pak choi och fräs ytterligare i några minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan och fräs i ca 2 minuter. Blanda samman tomatpuré, farinsocker, soja, vinäger, sambal oelek och pressa över saft från en lime. Tillsätt vattnet och rör om. Häll såsen ner i pannan och blanda. Låt puttra i någon minut. Servera med riset.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.