Portioner: 4 | Tid: 40 min
Ingredienser
1 msk Kokosolja
1 st Gul lök, finhackad
2 stjälkar Selleri, hackad
2 st Vitlöksklyftor, pressad
1 kg Sötpotatis, skalad och grovhackad
4 dl Benbuljong (gärna kyckling)
2 dl Vatten
Från 1 lime Limeskal
6 msk (motsvarande 2 lime) Limejuice
1 tsk Oraffinerat havssalt
Valfritt Gräslök, hackad
Valfritt Kokosmjölk
Gör så här
Värm en stor kastrull och tillsätt den hackade löken.
Tillaga i 6 minuter till löken är mjuk och genomskinlig.
Tillsätt hackad selleri, pressad vitlök och tillaga 2-3 minuter till.
Tillsätt grovhackad sötpotatis, benbuljong och limeskal.
Låt koka upp på medel-lågvärme.
Lägg locket på och låt puttra i ca 15-20 minuter till sötpotatisen är mjuk.
Ta av från värmen och rör i limejuice.
Använd stavmixer för att mixa soppan helt slät.
Tillsätt salt och smaka av.
Servera med lite hackad gräslök och en skvätt kokosmjölk om så önskas.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…