Ingredienser:
2 gula lökar
2 msk olivolja
4 medelstora sötpotatisar
4 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
3 tsk spiskummin
1 tsk chilli flakes
400 ml passerade tomater
4 msk tomatpuré
2 dl jordnöttssmör (ta mer)
2 grönsaksbuljongtärningar
70 g färsk babyspenat
limejuice och ris till servering
Gör såhär:
Skala och finhacka lökarna. Stek dem mjuka i en gryta under omrörning på mycket låg värme i oljan tills de blir mjuka.
Skala och tärna sötpotatisarna. Tillsätt dem tillsammans med fint riven ingefära, spiskummin, chilliflakes och finrivna vitlöksklyftor i grytan. Fräs under omrörning tills sötpotatistärningarna börjar få yta.
Ha sedan i passerade tomater, tomatpuré, jordnötssmör och buljongtärningar. Rör om väl och låt sedan grytan sjuda under lock på medelvärme tills sötpotatisarna blivit al dente.
Till sist tillsätter du noggrant sköljd färsk spenat och låter den värmas på i grytan under omrörning tills den mjuknat.
Servera direkt tillsammans med valfri rissort och limejuice att pressa över sin portion.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng