Sötpotatisgryta med jordnötssmör

Ingredienser

Ingredienser:

2 gula lökar

2 msk olivolja

4 medelstora sötpotatisar

4 vitlöksklyftor

5 cm färsk ingefära

3 tsk spiskummin

1 tsk chilli flakes

400 ml passerade tomater

4 msk tomatpuré

2 dl jordnöttssmör (ta mer)

2 grönsaksbuljongtärningar

70 g färsk babyspenat

limejuice och ris till servering

Gör så här

Gör såhär:

Skala och finhacka lökarna. Stek dem mjuka i en gryta under omrörning på mycket låg värme i oljan tills de blir mjuka.
Skala och tärna sötpotatisarna. Tillsätt dem tillsammans med fint riven ingefära, spiskummin, chilliflakes och finrivna vitlöksklyftor i grytan. Fräs under omrörning tills sötpotatistärningarna börjar få yta.
Ha sedan i passerade tomater, tomatpuré, jordnötssmör och buljongtärningar. Rör om väl och låt sedan grytan sjuda under lock på medelvärme tills sötpotatisarna blivit al dente.
Till sist tillsätter du noggrant sköljd färsk spenat och låter den värmas på i grytan under omrörning tills den mjuknat.
Servera direkt tillsammans med valfri rissort och limejuice att pressa över sin portion.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.