Sötpotatisfrallor – glutenfria

Ingredienser

650 g okokt sötpotatis
1 msk äppelcidervinäger
2 dl mandelmjölk eller glutenfri havremjölk
3 ägg
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
110 g majsmjöl
90 g glutenfria havregryn

Gör så här

Skala, dela och koka sötpotatisen tills den är mjuk. Låt svalna helt.

Blanda alla ingredienser med en vanlig elvisp (degen blir ganska lös). Låt svälla 10-15 min.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma runda bullar med hjälp av vatten på händerna. Platta till på plåten till ca 1,5 cm höjd.

Grädda i 200 graders ugn i 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.