650 g okokt sötpotatis
1 msk äppelcidervinäger
2 dl mandelmjölk eller glutenfri havremjölk
3 ägg
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
110 g majsmjöl
90 g glutenfria havregryn
Skala, dela och koka sötpotatisen tills den är mjuk. Låt svalna helt.
Blanda alla ingredienser med en vanlig elvisp (degen blir ganska lös). Låt svälla 10-15 min.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Forma runda bullar med hjälp av vatten på händerna. Platta till på plåten till ca 1,5 cm höjd.
Grädda i 200 graders ugn i 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg