Detta behöver du till 4 port:
1 msk olivolja
1 gul lök
1/2 tsk av varje av dessa kryddor: curry, gurkmeja, paprikapulver, spiskummin
3 vitlöksklyftor
1 tsk färskriven ingefära
1 burk krossade tomater
1 stor sötpotatis
1 burk kokosmjölk
1 burk/tetra kikärtor
Salt
Persilja
Värm olivolja och stek finhackad lök mjuk. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, ingefära och kryddor och fräs en kort stund utan att de bränns.
Tillsätt krossade tomater, sötpotatis hackad i tärningar, kokosmjölk och låt småputtra i tio minuter under lock. Efter tio minuter tillsätt kikärtorna och smaka av med salt och låt puttra i tio minuter till. Toppa med hackad persilja.
Receptet finns även på min blogg:https://tillvardagochfest.com/2016/04/18/sotpotatis-och-kikartsgryta/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk