Sötpotatis- och kikärtsgryta

Ingredienser

Detta behöver du till 4 port:
1 msk olivolja
1 gul lök
1/2 tsk av varje av dessa kryddor: curry, gurkmeja, paprikapulver, spiskummin
3 vitlöksklyftor
1 tsk färskriven ingefära
1 burk krossade tomater
1 stor sötpotatis
1 burk kokosmjölk
1 burk/tetra kikärtor
Salt
Persilja

Gör så här

Värm olivolja och stek finhackad lök mjuk. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, ingefära och kryddor och fräs en kort stund utan att de bränns.

Tillsätt krossade tomater, sötpotatis hackad i tärningar, kokosmjölk och låt småputtra i tio minuter under lock. Efter tio minuter tillsätt kikärtorna och smaka av med salt och låt puttra i tio minuter till. Toppa med hackad persilja.

Receptet finns även på min blogg:https://tillvardagochfest.com/2016/04/18/sotpotatis-och-kikartsgryta/

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.