Placeholder

Soppa med lök, tomat, paprika och potatis

Ingredienser

3 gula lökar
1 grön paprika
2 msk smör
1 burk tomater, 400 g
5 potatisar
2 buljongtärningar
vitpeppar
8 dl vatten

Gör så här

1. Skala och hacka löken och hacka paprikan. Skala och tärna potatisen. Fräs lök- och paprikahack i smör i en stekgryta.

2. Tillsätt tomater, potatis, buljongtärningar och litet peppar och späd med vattnet. Koka under lock ca 20 minuter.

3. När allt är mjukkokt, vispa soppan med en stålvisp. Smaka ev av med mer salt och strö i mer färska paprikatärningar. Servera med smörgås.

4 portioner

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.