3 gula lökar
1 grön paprika
2 msk smör
1 burk tomater, 400 g
5 potatisar
2 buljongtärningar
vitpeppar
8 dl vatten
1. Skala och hacka löken och hacka paprikan. Skala och tärna potatisen. Fräs lök- och paprikahack i smör i en stekgryta.
2. Tillsätt tomater, potatis, buljongtärningar och litet peppar och späd med vattnet. Koka under lock ca 20 minuter.
3. När allt är mjukkokt, vispa soppan med en stålvisp. Smaka ev av med mer salt och strö i mer färska paprikatärningar. Servera med smörgås.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…