100 g mjölkchoklad
1 näve grovhackade valnötter
smör och hackade nötter
till formen
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl grädde och mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång kakform och bröa den med hackade nötter. Formen ska rymma 1,5 l.
2. Hacka choklad och valnötter.Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i sänder och arbeta blandningen väl.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ned blandningen i smeten varvat med grädden. Rör ned choklad och valnötter och häll sedan upp smeten i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk