Placeholder

Sockerkaka med choklad och nötter

Ingredienser

100 g mjölkchoklad
1 näve grovhackade valnötter
smör och hackade nötter
till formen
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl grädde och mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång kakform och bröa den med hackade nötter. Formen ska rymma 1,5 l.

2. Hacka choklad och valnötter.Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i sänder och arbeta blandningen väl.

3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ned blandningen i smeten varvat med grädden. Rör ned choklad och valnötter och häll sedan upp smeten i formen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.