Placeholder

Sockerkaka med blåbär och glasyr

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 dl frysta blåbär
1 msk potatismjöl

Citronglasyr:
2 dl florsocker
ca 2 msk citronsaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 1,5 l.

2. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa.

3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål. Sikta ned blandningen i smeten och vänd ihop allt.

4. Blanda bär och potatismjöl och vänd försiktigt ned bären i smeten. Häll den i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50 - 60 minuter. Pröva med sticka. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter. Låt den svalna på galler.

5. Rör ihop glasyren. När kakan svalnat, häll eller ringla glasyren över kakan.

Ca 15 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.