150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 dl frysta blåbär
1 msk potatismjöl
Citronglasyr:
2 dl florsocker
ca 2 msk citronsaft
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 1,5 l.
2. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål. Sikta ned blandningen i smeten och vänd ihop allt.
4. Blanda bär och potatismjöl och vänd försiktigt ned bären i smeten. Häll den i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50 - 60 minuter. Pröva med sticka. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter. Låt den svalna på galler.
5. Rör ihop glasyren. När kakan svalnat, häll eller ringla glasyren över kakan.
Ca 15 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk