10 port
Chokladkaka
250 g mörk choklad minst 70%
5 msk erytritol
250 g osaltat smör
5 ägg, gulor och vitor separerade
1 kryddmått salt
Mini-påskägg
80 g osaltat smör
150 g malda valnötter eller mandelmjöl
1 msk kakaopulver
3 msk erythritol i puderform
4 msk kokosflingor
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med smör.
Smält chokladen och smöret i en kastrull.
Blanda äggvitor och salt i en bunke, använd en handvisp eller elvisp. Vispa tills äggvitorna formar toppar.
Vispa äggulorna väl i en annan bunke. Tillsätt smöret, chokladen och sötningen. Vispa ihop ordentligt.
Rör försiktigt ner äggvitan i den andra smeten med hjälp av en slickepott.
Häll smeten i den smorda kakformen, grädda i ugnen 30–35 minuter. Tiden i ugnen beror på hur stor kakformen är. Gör ett tandpetartest innan du tar ut kakan. Låt vila i 15 minuter innan servering
.
Mini-påskägg
När kakan är i ugnen förbereder du påskäggen.
Smält smöret och häll det i en liten bunke.
Tillsätt de malda valnötterna (eller mandelmjölet), kakao och sötning. Blanda ihop till en deg, sätt in i kylskåpet i 15 minuter.
Lägg kokosflingorna i en liten bunke. Ta ut degen från kylen, forma 12 små ägg med hjälp av handflatorna. Rulla äggen i kokosen.
Tips
Tillsätt en skvätt karamellfärg i degen om du vill ha färgade ägg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar