Placeholder

Snabb kardemummakaka

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
2 - 3 tsk nystött kardemumma
75 g smör
2 dl filmjölk, gräddfil
eller crème fraîche
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen. Häll i filmjölken och rör snabbt smeten slät.

3. Klicka ned smeten i en smord och bröad eller sockrad form, gärna med löstagbar kant, 24 - 26 cm. Strö över pärlsocker.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.