4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
2 - 3 tsk nystött kardemumma
75 g smör
2 dl filmjölk, gräddfil
eller crème fraîche
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen. Häll i filmjölken och rör snabbt smeten slät.
3. Klicka ned smeten i en smord och bröad eller sockrad form, gärna med löstagbar kant, 24 - 26 cm. Strö över pärlsocker.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng