75 g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 - 2 dl bär eller frukt av den
sort du gillar bäst, färska eller
frysta
ev socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Vispa inte, utan rör bara ihop till en slät smet.
3. Häll i smord och bröad form med löstagbar kant, 22 - 24 cm. Lägg bär eller frukt på ytan, sockra dem om du vill.
4. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng