Placeholder

Smulig hallonpajkaka

Ingredienser

Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 4 dl hallon, frysta
eller färska
1 msk potatismjöl
1 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm, med bakplåtspapper.

2. Häll alla ingredienserna till smuldegen i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg. Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål. Smula hälften av degen i botten på formen. Fördela hallonen ovanpå degen och smula sist över resten av degen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter och låt svalna i formen.

4. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.