Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 4 dl hallon, frysta
eller färska
1 msk potatismjöl
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm, med bakplåtspapper.
2. Häll alla ingredienserna till smuldegen i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg. Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål. Smula hälften av degen i botten på formen. Fördela hallonen ovanpå degen och smula sist över resten av degen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter och låt svalna i formen.
4. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk