Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 4 dl hallon, frysta
eller färska
1 msk potatismjöl
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm, med bakplåtspapper.
2. Häll alla ingredienserna till smuldegen i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg. Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål. Smula hälften av degen i botten på formen. Fördela hallonen ovanpå degen och smula sist över resten av degen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter och låt svalna i formen.
4. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng