Placeholder

Smulig Citronkaka

Ingredienser

Smuldeg
250 g smör, rumsvarmt
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Fyllning
2 ägg
2 dl crème fraiche, 34 procent
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en 1 citron + 2 msk pressad citron 

Garnering
Florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.